Bordás Barbara

Mária

Klasszikus énekművész, színész. 2000-ben csatlakozott a szülővárosában akkor alakult Sziget Színházhoz, mely utazó társulatként lehetőséget biztosított a szakma alapjainak elsajátítására. 2008-tól 2010-ig az Operett Akadémia növendéke, 2010-től a Budapesti Operettszínház tagja. Számos operett- és musical előadásban, gálakoncerten és operában közreműködött itthon és külföldön. Díjai: Az év operett színésze (2013, 2019), Csillagdíj (2012), Lehár Ferenc Nemzetközi Operett Énekverseny 2. helyezés (2010), Marsall bot – az évad legígéretesebb ifjú művésze (2010), Erkel Ferenc Nemzetközi Dal- és Áriaverseny 3. helyezés (2007). A Mária evangéliuma címszerepében a LantArt produkciójában debütált 2022. április 16-án Győrben.


Füredi Nikolett

Füredi Nikolett

Mária

Musicalénekes, színész. A Magyar Rádió Gyerekkórusának 12 éven át volt a tagja, bejárta velük Franciaországot, Svájcot, Japánt. A Gór Nagy Mária Színitanodában folytatott tanulmányai után számos német nyelvű produkcióban lépett fel Nyugat-Európában. Magyarországon főszerepet játszott a Jekyll és Hyde, Evita, Hair musicalekben, valamint alakította a Viktória és a Cirkuszhercegnő operettek címszerepeit. A Budapesti Operettszínház vendégművésze, ahol 2006-ban a Mozart! c. musicalben debütált. Azóta a teátrum számos előadásában látható. A Jégvarázs c. Disney-rajzfilmben Elsa énekhangját adta. A Mária evangéliuma címszerepét korábban is alakította, a LantArt Produkció előadásában a Margitszigeten debütált 2022. június 6-án.


György Rózsa Sándor

György Rózsa Sándor

Jézus

Színész, énekes. Székelyföldön született, középiskolai tanulmányait a gyulafehérvári római katolikus líceumban végezte zene-humán tagozaton. Tagja volt az iskola kórusának, mellyel számos országos és nemzetközi fellépésen vett részt. Érettségi után Budapesten folytatta tanulmányait a Dévai-Nagy Kamilla által alapított Krónikásének Zeneiskolában. 2002-ben felvételt nyert a Budapesti Operettszínház színitanodájába. Elvégzése után segédszínészi képesítéssel a Budapesti Operettszínházhoz szerződött, majd a Menyasszonytáncban megformált szerepéért megkapta a színművész minősítést. 2014 óta szabadúszó. A Mária evangéliumában korábban is alakította Jézust, a LantArt produkciójában 2022. április 16-án debütált Győrben.


Kocsis Dénes

Kocsis Dénes

Jézus

Színész, musicalénekes. 13 évesen játszott A Hídember c. filmben, majd Harsányi Gábor színiiskolájának, később a Bubik István Színkörnek volt a tagja. 2006-ban az Erzsébetvárosi Iskola dráma szakán érettségizett, majd a Budapesti Operettszínház stúdiósa lett, azóta is főként itt játszik. Rövid ideig szerepelt a Barátok közt c. sorozatban, illetve több filmben. 2011-ben a Lévay Szilveszter Nemzetközi Énekverseny Duna TV-különdíjasa lett. 2012-ben kiérdemelte az évad legígéretesebb ifjú művészének járó Marsall-botot, 2019-ben a Honthy-díjat. 2016-tól 2019-ig az SZFE drámainstruktor szakos hallgatója volt. A Mária evangéliumában először alakítja Jézust, a szerepben 2022. június 6-án debütált a Margitszigeten.


Feke Pál

Feke Pál

János apostol

Junior Prima- és Artisjus-díjas színész, énekes. 18 éves kora óta színpadon szerepel, eljátszotta a musicalirodalom legnagyobb szerepeit. A világon talán legfiatalabbként, 22 évesen megkapta a Jézus Krisztus Szupersztár címszerepét. Az ország legtöbb színházában, szabadtéri színpadán és csarnokában fellépett már, többszörös aranylemezes előadó. Turnézott az USA-ban és Kanadában, számos musicalgála vendége volt Németországban és Ausztriában. Megnyerte a Társulat c. televíziós műsort, így ő alakíthatta az István, a király 25 éves jubileumi előadássorozatának címszerepét. Az Operett- és a Madách Színház vezető művésze. A Mária evangéliuma János apostolaként a LantArt produkciójában debütált 2022. április 16-án Győrben.


Földes Tamás

Földes Tamás

János apostol

Kaszás Attila- és Artisjus-díjas énekes, színész. A Nemzeti Színház Stúdiójának elvégzése után a színművészeti főiskola prózai tagozatán végzett. 1990-ben a Rock Színházhoz szerződött, ahol számos musicalfőszerepet eljátszott. Megszűnése után két évig a Budapesti Operettszínház művésze volt, majd három évet töltött a székesfehérvári színházban. Jelenleg újra az Operettszínház tagja. Színészmesterséget tanít a Pesti Broadway Stúdió növendékeinek. 2005-ben jelent meg saját lemeze. Elnyerte a Súgó Csiga-, eMeRTon-, Év színésze- és az Év musicalszínésze díjakat. 2021-től az SZFE tanára. János apostol szerepét több Mária evangéliuma-előadásban alakította már, a LantArt produkciójában 2022. aug. 8-án debütált Debrecenben.


Ódor Kristóf

Ódor Kristóf

József

Színész, énekes. Pécsett született, itt végezte középiskolai tanulmányait. Egy évet az Új Színház stúdiójában töltött, majd 2013-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, zenés színész szakon. 2012-2015 között a Miskolci Nemzeti Színházban játszott, majd 2015 és 2017 között a budaörsi Latinovits Színház tagja volt. 2017-től a Centrál Színház társulatának tagja. Számos zenés és színházi produkcióban szerepelt, több filmben, tévéműsorban, sorozatban közreműködött, és kipróbálta a televíziós műsorvezetést is.


Molnár Levente

Heródes

Liszt Ferenc-díjas magyar operaénekes, bariton, érdemes művész. Erdélyi származású, 18 évesen debütált az aradi Nemzeti Színházban, majd 21 évesen a Magyar Állami Operaházban játszott főszerepeket. Nemzetközi bemutatkozására 2007-ben a Cardiffi Énekversenyen került sor, egy évvel később már a londoni Covent Gardenben énekelt. 2009-tól a müncheni Bayerische Staatsoper egyik vezető baritonja volt. Az elmúlt években fellépett Berlinben, Bécsben, Bordeaux-ban, Münchenben, Londonban, Tokióban, Madridban, San Franciscóban, New Yorkban. A 2021-ben elindított Musicum Laude énekverseny és mesterkurzus megálmodója.


Novák Péter

Heródes

Színész, énekes, szövegíró, zeneszerző, műsorvezető. 1984–1988 között a Cég együttes tagja volt. 1990–91-ben az Aranyláz együttesben játszott. 1993-tól a Holló Színház tagja. 1994-ben megalapította a Kimnowak nevű zenekarát, ami 2003-ig működött. Ő volt a frontember, zeneszerzőj és szövegíró is. Több színházban játszott (Operettszínház, Bárka, veszprémi színház), illetve zenés produkciókat koreografál, rendez. Rendszeresen szerepel televíziós műsorokban zsűriként, műsorvezetőként. Több előadónak ír dalszövegeket (Oláh Ibolya, Rúzsa Magdi). Kreatív igazgatója a Kultúrpart kulturális portálnak. 2004-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével tüntették ki.


P. Petőcz András

P. Petőcz András

Vak

Színész, zenész. A Theatrum Színiakadémián végzett 1999-ben. Három évig a kecskeméti Katona József Színházban játszott, egy évadot Németországban töltött, majd szabadúszóként dolgozott. Prózai és zenés produkciók rendszeres közreműködője, vendégművésze. Játszott a Pécsi Nemzeti Színházban, a Pannon Várszínházban, a komáromi MagyaRock Dalszínházban. 10 évig volt a Corvinus Egyetem színjátszóinak művészeti vezetője. Klarinétos, 2003-ban alapította meg saját dixie-zenekarát, a Mardi Grass Jazz Bandet. A Mária evangéliumával középiskolásként találkozott először, akkor János apostolt alakította, ahogyan később, egy veszprémi előadásban is.


Endrődy Farkas

Endrődy Farkas

Gyermek Jézus

A budapesti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium és Zenei Alapfokú Művészeti Iskolába jár, a Magyar Rádió Gyermekkórusának osztályába. A rengeteg kóruspróba és iskolai fellépés mellett gitározni is tanul. Első színházi fellépése a dunaújvárosi színházban volt, a Gyerekrablás a Palánk utcában c. zenés darabban. Több éve az Operettszínházban is szerepel, és gyakran szinkronizál. Szeretne egyszer filmben is játszani. Imád énekelni, szerepelni, de még nem döntötte el, hogy színész legyen-e vagy építész.


Fráter Vince

Gyermek Jézus

A Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola tanulója, az éneklés mellett ütős hangszereken tanul játszani. Kétéves kora óta lelkes színházlátogató. A Mária evangéliuma gyermek Jézusa az első szerepe, nagyon tetszik neki a színház világa. Az éneklés mellett matematika versenyeken és rajzpályázatokon is eredményesen szerepel. Vízilabdázik, és nagyon szeret focizni is.


Nagy Csongor

Nagy Csongor

Gyermek Jézus

A Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola tanulója. Nagyon szereti a zenét, az éneklést, hangképzést is tanulnak. Az iskolai Gaudate kórussal templomokban lépnek fel. Első színházi szerepe a Mária evangéliumában a kis Jézus, amit nagyon megszeretett. Másodikos kora óra kürtöl, 2022 tavaszán 2. helyezést ért el korosztályában a 14. Országos Kürtversenyen. Szeretne minél több kürtversenyen sikeresen szerepelni, és mivel nagyon tetszik neki a színház világa, további szerepekben is kipróbálná magát.


Hanczár György

Hanczár György

Gábriel

Színész, énekes. Békéscsabán született. Musical- és operetténekesként kezdte pályáját, majd 2015-ben sikeresen debütált az opera műfajában is. Tamino szerepét alakította a Varázsfuvolában a Szegedi Nemzeti Színházban. Ugyanebben az évben Szegeden Nemorino szerepét énekelte a Szerelmi bájitalban. Mestere Andrejcsik István. A 2016-os nemzeti Simándy József Énekverseny nagydíjasa, a Bartók Plusz Operafesztivál különdíjasa. Rendszeresen szerepel külföldi előadásokban és gálaesteken. A Magyar Állami Operaház magánénekese.


Kovács Gábor

Kovács Gábor

Michael

Operaénekes. Kazincbarcikán született. Kezdetben a musical műfajában bontogatta szárnyait, de egy idő után a klasszikus zene irányában találta magát. Négy évig Olaszországban tevékenykedett, ahol a Torre del Lago-i Puccini Fesztivál, a Teatro del Giglio és a Vernazza Operafesztivál rendszeres fellépője volt. Itthon szabadúszóként együttműködik több hazai társulattal. Jelenleg a Partiumi Keresztény Egyetem magánénekes hallgatója.


Antóni Norbert

Antóni Norbert

Raphael

Operaénekes. A debreceni Csokonai Színház Az új generációjának tagja és énekkari művésze. Ács János karmester vezetése alatt számos alkalommal bizonyította rátermettségét. Zenei tanulmányait az ungvári Zádor Dezső Zeneművészeti Szakiskola után a Debreceni Egyetem zeneművészeti karán folytatta. Szólista szerepben először Donizetti: Szerelmi bájital c. operájának Belcore szerepében láthatta a debreceni közönség.


Kőrösi András

Kőrösi András

Gáspár

Színész, énekes. A Színház- és Filmművészeti Főiskolán végzett 1993-ban. Pályája során főként prózai színházakban dolgozott. Hosszan működött Kaposváron, de vendégszereplések alkalmával fellépett Pécsen, Kőszegen, Veszprémben, illetve Budapesten a Madách Színházban vagy az Új Színházban. 2015-től egy évadon át az Opera énekkarának tagja volt, majd szólószerepekben is debütált. Jelenleg a Magyar Állami Operaház magánénekese.


Pataki Bence

Pataki Bence

Menyhért

Junior Prima-díjas operaénekes. Zenével gyermekkora óta foglalkozik, zongorázni, gitározni, majd énekelni tanult. Tagja volt az Operaház gyermekkórusának. 2015-ben művész-mester diplomát szerzett a Szegedi Tudományegyetemen operaénekesként, 2016-2017-ben posztgraduális képzésben vett részt a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, 2018-ban pedig művésztanári-mester diplomát vehetett át a Pécsi Tudományegyetemen. 2013-ban elnyerte a Szegedi Operabarátok Egyesületének Verdi-különdíját. A Magyar Állami Operaház magánénekese, emellett a hazai oratórium- és koncertélet aktív tagja. A Tihanyi Szabadtéri Színpad igazgatója, valamint a Levendula Színpad Kulturális Kft. ügyvezetője.


Ozsgyáni Mihály

Ozsgyáni Mihály

Boldizsár

Színész. Cegléden született. 2003-ban, a Pesti Magyar Színiakadémia elvégzése után a Soproni Petőfi Színház tagja volt. 2007 és 2011 között szabadúszóként szerepelt a Szegedi Nemzeti Színházban, a komáromi Jókai Színházban, a kaposvári Csiky Gergely Színházban, a Nemzeti Színházban, a Thália Színházban, a Gózon Gyula Kamaraszínházban és a Pinceszínházban. 2011 és 2016 között az egri Gárdonyi Géza Színház tagja volt. 2016-tól újra szabadfoglalkozású. 2018-ban jelent meg saját élményeiből írt, A fátylam kicsit oldalra billent c. regénye, mely 2021-ben Németországban is megjelent. Jelenleg a Rózsavölgyi Szalon, a dunaújvárosi Bartók Béla Kamaraszínház és a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház előadásaiban játszik.


Kiss Zoltán

Kiss Zoltán

Pásztor 1

Színész. 1997-ben végzett a Színművészeti Egyetemen Szinetár Miklós osztályában. Ezután tagja volt a szolnoki, a székesfehérvári, a soproni és a kecskeméti színház társulatának, valamint a Budapesti Operettszínháznak. Számos külföldi bemutatkozásra is adódott lehetősége, Németországtól Oroszországon át Japánig. Szinte az összes klasszikus operettben játszott, és szerepelt prózai előadásokban, drámákban, vígjátékokban. Néptáncos múltja a mai napig segítségére van, tiszteletre, fegyelemre, kitartásra tanította. Tagja a focista színészválogatottnak. 2015-ben A Magyar Érdemrend Tisztikeresztjével tüntették ki, operett-, musical- és mesedarabokban nyújtott emlékezetes alakításai elismeréseként.


Vincze Márton

Vincze Márton

Pásztor 2

Színész. Pécsett született. Tanulmányait a Kolibri Színházban kezdte, majd 2017 és 2020 között a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója volt Kiss Csaba osztályában. Játszott többek között a szolnoki és a pécsi színházban, a Nemzetiben és a Karinthy Színházban, valamint különböző színházi produkciókban. Rendszeresen szerepel filmekben és sorozatokban, mozgásművészként is ismert. Jelenleg a Veres 1 Színház Padlás c. előadásában és az Orfeum színpadán látható.


Sütő András

Sütő András

Pásztor 2

Színész. A színházzal 11 éves korában ismerkedett meg Egerváron egy drámatáborban. 2007 óta Budapesten él, autodidakta módon tanulta a színészetet. 2020-tól a Színház- és Filmművészeti Egyetem drámainstruktor szakos hallgatója. Az egyik legrangosabb, ‘A’ kategóriájú filmfesztiválon, a 64. Berlinalén bemutatott Viharsarok c. film főszereplője. Jelenleg szabadúszó színészként dolgozik. Számos független társulatnál, illetve budapesti kőszínházban szerepel vendégművészként (Rózsavölgyi Szalon, Budaörsi Latinovits Színház, Karinthy Színház, Átrium), valamint több filmben és sorozatban is játszott. Aktívan forgat hazai és nemzetközi produkciókban, főszereplője Az almafa virága című, 2023-ban bemutatásra kerülő filmnek.


A Szegedi Kortárs Balett táncművészei

A Szegedi Kortárs Balett táncművészei

nép, katonák, Heródes kísérete, angyalok

1993-ban alakult Juronics Tamás és Pataki András vezetésével. Arculatát a modern tánctechnikák és táncszínházi törekvések határozzák meg. Mára nemcsak hazánk egyik vezető kortárs táncegyüttese, de világszerte elismerést, hírnevet szerzett társulat. Egyedi stílusát az akrobatikus kortárs tánc mozdulatvilága, a táncszínházi elemek és a látvány elegye jellemzi, valamint a magas technikai és előadóművészi színvonal. Megalakulása óta kiemelten fontosnak tartják a nemzetközi jelenlétet, turnéik során gyakran Magyarország kultúrdiplomáciai nagyköveteként vesznek részt fesztiválokon, rendezvényeken, és bármerre járnak, nagy sikert aratnak. A társulat művészeti vezetője, Juronics Tamás a Mária evangéliuma rendező-koreográfusa.


Fotók: Tót Rózsa

Scroll to Top