Borforgató – Szinopszis

Boros történetek híres nagyivóktól sok zenével

Az emberiség egyik legkedveltebb és legfontosabb nedűje a bor, amely nem csupán ízével és illatával hat, hanem kultúránk, hagyományaink és életünk fontos részévé is vált az évszázadok alatt. Voltaire szerint: Az emberiség három legnagyobb ajándéka az irodalom, a bor és a szerelem. Ezekről mesélnek a magyar irodalom legnagyobb alakjai is az előadáson: Arany János, Petőfi Sándor, Kölcsey Ferenc, Gárdonyi Géza, Krúdy Gyula, Ady Endre, Márai Sándor és Hamvas Béla. Ki-ki a maga módján.

Hiszen ahogy a bornak rengeteg íze, illata és zamata van, úgy más-más módon inspirálta ez a csodás nedü a legnagyobbakat, akik megverselték és megírták a bor mámorát, filozófiáját, vagy fogyasztásának művészi módját.

Korok, stílusok, érzések, hangulatok és filozófiák kocsonyásodnak össze ezekben az irodalmi alkotásokban, mint egy jó pár éves aszúeszenciában.

Az írások néha filozofikusan, máskor humorral segítenek továbbgondolni az élet mélyebb értelmét, és ahogyan a bornak jól áll az ének, a mulatozás, ugyanúgy a zene jó társaság a verseknek, szövegeknek is.

A Canarro zenekar két csodálatos muzsikusa, Szakál Tamás hegedűn, Jakab Viktor gitáron, az érzelmeket, hangulatokat varázsolja körénk, míg a szövegeket Ódor Kristóf színművész tolmácsolja. A műsort Mohácsi Szilvia szerkesztette.

Egy felejthetetlen program vár mindazokra, akik szeretik az irodalmat és a bort, a jó társaságot és a zenét.

A műsor 45-50 perces, de igény szerint lehet hosszabb, plusz zenei betétekkel. Alkalmas borvacsorák, borkóstolók “mellé”, kerthelyiségbe ebéd/ vacsora mellé, szabadtéri színpadra a zenekarral kiegészülve akár egy egész estés produkciónak is.

Scroll to Top